جنگ «شمشیر» در «بازی» خطرناک؛ رئیس «توان مدیریت» دارد؟ – خبرگزاری امسیرو | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار امسیرو ورود محمد رهبری به کادر فنی تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر به عنوان «مربی» هنوز به سه ماه هم نرسیده است با این حال این مربی جوان و تازه وارد به این عرصه اخیرا با گله مندی انتقاداتی را متوجه فدراسیون و تصمیمات اتخاذ شده توسط ریاست آن کرده است که بعضا مربوط به دوران قبل از آغاز همکاری خودِ وی می شود با این حال او از آنها به عنوان بخش بازدارنده مهمی در راه اهدافش برای جوانگرایی یاد می کند.

جنگ «شمشیر» در «بازی» خطرناک؛ رئیس «توان مدیریت» دارد؟ - خبرگزاری امسیرو | اخبار ایران و جهان

گفتگویی که پرده از اختلافات برداشت

خبرگزاری امسیرو در مطلبی با عنوان «مربی تیم ملی اسلحه سابر منتقد شد؛ من کمک ندارم اما بازیکن مربی شخصی دارد» صحبت های انتقادی محمد رهبری را مطرح کرده است. وی در این گفتگو اعزام مربی شخصی همراه یکی از ملی پوشان را به عنوان یکی از معظلاتش در تیم ملی اسلحه سابر عنوان کرده است.

موضوع مربوط به امین قربانی می شود که به عنوان مربی شخصی علی پاکدامن او را در اعزام های اخیر تیم ملی اسلحه سابر به مسابقات جام جهانی و گرندپری همراهی کرده است اما این همراهی خوشایند مربی این تیم نبوده طوریکه فدراسیون را محکوم به «رویه غیراصولی» کرده است.

سرمربی و هم تیمی سابق خاری در چشم مربی امروز

این در حالی است که محمد رهبری زمانی به عنوان مربی تیم ملی اسلحه سابر منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) که فدراسیون شمشیربازی پیش از آن با امین قربانی به عنوان مربی شخصی و همیشه همراه کنار علی پاکدامن قرارداد همکاری منعقد کرده بود. در واقع محمد رهبری با علم به این موضوع هدایت تیم ملی اسلحه سابر را بر عهده گرفت با این حال هنوز تعداد اعزام های این تیم به تعداد انگشتان یک دست نرسیده اعمال شرایط ویژه برای پاکدامن و حضور قربانی در ترکیب اعزامی برای همراهی این بازیکن خاری در چشم مربی جوان تیم ملی شده است و او را رو در روی رئیس قرار داده است.

محمد رهبری که تا دیروز هم تیمی علی پاکدامن بود امروز به عنوان مربی تیم ملی انتقاداتی را مطرح کرده که متوجه شرایط ویژه او می شود

گزینه رئیس او را محکوم به «ناتوانی مدیریتی» کرد

رهبری با عنوان کردن اینکه «اگر قرار است مربی دومی اعزام شود بهتر است کمک من باشد نه فقط برای یک بازیکن» فدراسیون را به ناتوانی مدیریتی محکوم کرده است چراکه تاکید دارد «این معضل نیاز به مدیریت دارد اما فدرسیون نمی تواند مدیریتش کند.»

مربی که نمی تواند بازیکنش را هدایت کند

حال آنکه پاکدامن برترین شمشیرباز اسلحه سابر ایران در سال های اخیر بوده که خود محمد رهبری هم تا قبل از خداحافظی هرگز نتوانست به او برسد. پاکدامن طی سال های گذشته بهترین بازیکن ایران در رنکینگ جهانی شمشیربازی بوده که حتی تا جایگاه سوم هم پیش رفت شاید او در این رنکینگ افت هم داشته اما هیچ وقت از جمع بهترین ها خارج نشد و به همین دلیل همیشه در مرحله گروهی مسابقات مختلف جام جهانی و گرند پری با قرعه استراحت روبرو بوده است.

اینکه فدراسیون شمشیربازی با وجود شرایط اقتصادی فعلی که مانع خیلی از اعزام ها در ورزش می شود اقدام به جذب یک مربی اختصاصی برای یکی از ملی پوشانش کرده است شاید کمی قابل تامل باشد اگرچه غیرطبیعی هم نیست که بازیکنی با شرایط علی پاکدامن که شمشیربازی با او بر بام آسیا ایستاد و در المپیک درخشید باید زیر نظر مربی بالاتر از خودش تمرین کند و راهش را ادامه دهد. درست است که محمد رهبری با وجود خداحافظی هنوز از رنکینگ جهانی خارج نشده و با وجود غیبت در رویدادهای اخیر همچنان بالاتر از شاگردانش قرار دارد اما هیچ زمان نسبت به علی پاکدامن برتر و پیشرو نبود که حالا بخواهد به او اصول بازی را یادآور شود و نقاط تاریک و روشنش را یادآوری کند و این یک انتقاد به تصمیم فدراسیون در انتخاب مربی تیم ملی است.

بهانه جویی برای فرار از مانع بزرگ

بنابراین اینکه مربی تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر علی پاکدامن را هنگام برگزاری رقابت هایش همراهی نکند عجیب نیست. از طرفی در اختیار داشتن مربی اختصاصی امری مرسوم در شمشیربازی بسیاری از کشورها از جمله ایتالیا و روسیه است. پس خرده ای به پاکدامن و درخواستش برای برخورداری از چنین امتیازی وارد نیست و اینکه امروز مربی تیم ملی می گوید «ادامه کار با این شرایط سخت است» بیشتر نشان از بهانه جویی دارد تا دغدغه مندی.

رهبری پیش از این جوانگرایی در تیم را علم کرده بود و حالا از نبود کمک (دستیار) حرف می زند درحالیکه به نظر می رسد بیشتر از این دو مورد سرمربی پیشین تیم ملی (امین قربانی) مانع او شده باشد به خصوص که به حالت کنایه اینگونه می گوید که «حضور مربی شخصی کنار پاکدامن تاثیری در عملکردش نداشته» در حالی که نفراتی که زیر نظر خود رهبری در مسابقات اخیر شرکت داشته اند هم نتایج قابل توجهی نگرفته و پائین تر از پاکدامن بوده اند و دلیلش را باید در کمیت و کیفیت اردوها پیگیری کرد که به اندازه انتخابی ها بوده است؛ مسئله انتقادی که پیش از این خبرگزاری امسیرو در گزارشی با عنوان «برنامه های غیرموثر برای تیم ملی اسلحه سابر و لزوم زمین گذاشتن اسلحه های کند» آن را مورد توجه قرار داده بود.

جنگ «شمشیر» در «بازی» خطرناک؛ رئیس «توان مدیریت» دارد؟

انتقاد از شرایطی که نسبت به قبل تغییر نکرده

گذشته از همه اینها رهبری وقتی وارد کادر فنی شد شرایط مانند امروز بود. خودش حرف از جوانگرایی زد که اتفاقا زمانش برای بعد از همین پسا المپیک است. از طرفی حضور قربانی کنار پاکدامن هم مشخص بود و خبری هم از دستیار نبود. ضمن اینکه قبل از این هم فردی مانند امین قربانی بدون کمک در راس تیم اسلحه سابر بود تا این تیم را تا نزدیک به انتهای مسیر کسب سهمیه همراهی کرد اما حالا کسی که مربی تیم ملی است و نه سرمربی از کمک و دستیار حرف می زند.

اختلافات از حالت زیرپوستی درآمد

در هر صورت این شرایط حکایت از آغاز کشمکش و کارزاری در شمشیربازی اسلحه سابر دارد که به نظر می رسد جدید نیست اما حالا علنی تر از همیشه شده است. تیم ملی اسلحه سابر که همیشه نقطه قوت و اتکای فدراسیون شمشیربازی بوده است مدت هاست که درگیر حواشی شده و حتی در المپیک هم سایه آن را روی سر خود حس می کرد. وضعیت کادر فنی هم پاشنه آشیل این تیم در دوره علیرضا پورسلمان بوده که با استعفای امین قربانی عیان شد و تا به امروز ادامه داشته است چراکه تیم ملی اسلحه سابر همچنان «بدون سرمربی» است و مربی اش هم هنوز راه نیفتاده لب به اعتراض و انتقاد باز کرده است.

زوایه هایی که بعد از یک خداحافظی ناگهانی شکل گرفته

این مربی گزینه رئیس فدراسیون شمشیربازی بوده است. اینکه محمد رهبری گزینه شایسته ای برای هدایت تیم پرسابقه شمشیربازی اسلحه سابر است یا نه در این مطلب نمی گنجد کما اینکه خبرگزاری امسیرو پیش از این در گزارشی با عنوان «بازیکنی که ناگهان مربی شد/ گزینه صفر کیلومتر برای تیم ایران» به موارد قابل تامل در این زمینه پرداخت اما شاید اگر منافع ملی مهمتر از حفظ تیم موردنظر بود و محمد رهبری یکباره تصمیم به خداحافظی نمی گرفت و سر از کادر فنی در نمی آورد حداقل زاویه های جدید امروز در شمشیربازی اسلحه سابر شکل نمی گرفت.

تصمیم گیری بدون بسترسازی

حداقل اگر کسی مانع خداحافظی رهبری یا آغاز مربیگری یکباره او در تیم ملی نشد باید با دوراندیشی مدیریتی بسترسازی لازم برای همکاری توامان ایجاد می شد تا امروز این سوال و ابهام شکل نگیرد که «مگر در مواردی که مورد نقد و گلایه محمد رهبری واقع شده پیش از این هماهنگی و تعامل لازم برقرار نشده بود که حالا موجب اختلاف و شکاف بیشتر در شمشیربازی اسلحه سابر شده است؟»

عامل دو دستگی

به نظر می رسد دو دستگی در شمشیربازی اسلحه سابر به خاطر حضور همزمان دو مربی – یکی برای یک بازیکن و دیگری برای بقیه – نیست دو دستگی ایجاد شده بیشتر به خاطر سوء تدبیر و نبود درایت لازم در تصمیم گیری های اولیه است که منجر به ایجاد اختلاف و گسترده شدن آن درمیانه راه شده است و می تواند تبعات گسترده تری برای این رشته المپیکی داشته باشد اگر اقدام عاجل به موقعی برای آن نشود.

جنگ «شمشیر» در «بازی» خطرناک؛ رئیس «توان مدیریت» دارد؟ – خبرگزاری امسیرو | اخبار ایران و جهان

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جنگ «شمشیر» در «بازی» خطرناک؛ رئیس «توان مدیریت» دارد؟ – خبرگزاری امسیرو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جنگ «شمشیر» در «بازی» خطرناک؛ رئیس «توان مدیریت» دارد؟ – خبرگزاری امسیرو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه