خلاصه کامل کتاب رویای عاشقانه اثر مریم عبدالهی کرانی

خلاصه کامل کتاب رویای عاشقانه اثر مریم عبدالهی کرانی

خلاصه کتاب رویای عاشقانه ( نویسنده مریم عبدالهی کرانی )

کتاب «رویای عاشقانه» اثر مریم عبدالهی کرانی، مجموعه ای دلنشین از اشعار سپید است که با لطافت و زیبایی تمام، احساسات انسانی، به ویژه عشق و دلتنگی، را به تصویر می کشد و شما را به دنیایی از خیال و عاطفه می برد. این کتاب، غرق شدن در رویاهایی است که از دل شاعر سرچشمه گرفته اند.

خیلی وقت ها پیش میاد که توی شلوغی های زندگی، دلمون می خواد یه گوشه دنج پیدا کنیم و خودمون رو بسپریم به یه دنیا پر از حس و حال خوب. دنیایی که با واژه ها ساخته شده و بتونه روحمون رو نوازش کنه. اگه شما هم دنبال همچین چیزی هستید و دوست دارید یه سفر عمیق توی دنیای عواطف انسانی داشته باشید، اون هم از دریچه شعر، پس باید بگم «رویای عاشقانه» مریم عبدالهی کرانی دقیقاً همون اثریه که می تونه حسابی شما رو مجذوب خودش کنه. توی این مقاله می خوایم با هم یه چرخی توی این کتاب بزنیم و ببینیم چه خبره توش!

خلاصه کتاب رویای عاشقانه: نقبی به جهان احساسات ناب

«رویای عاشقانه» یه کتاب معمولی شعر نیست؛ یه جورایی شبیه به یه آلبوم عکس می مونه، اما به جای عکس، پر از حس و حال و کلماته. این کتاب یه مجموعه از اشعار سپیده، یعنی شعرهایی که خودشون رو از قید و بند وزن و قافیه رها کردن و بال پروازشون بازه تا هر جا که دلشون می خواد برن. اما موضوع اصلیشون چیه؟ بیشترشون حول و حوش عشق می چرخن. عشقی که گاهی شیرینه و گاهی تلخ، گاهی پر از انتظاره و گاهی پر از دلتنگی. تنهایی، امید و حتی یه کمی هم اندوه انسان امروز، تو تار و پود این شعرها دیده می شه.

چیزی که این کتاب رو خاص می کنه، منبع الهام شاعرشه. مریم عبدالهی کرانی این شعرها رو بر اساس رویاهای ذهنی و تخیلات خودش سروده. یعنی چی؟ یعنی انگار یه دنیای فانتزی توی ذهن داشته و اون رو با کلمات روی کاغذ آورده. این شعرها یه جورایی بازتاب همون تجربیات و عواطف درونی خود شاعرن که ممکنه برای خیلی از ما هم آشنا باشن. اگه تا حالا فکر می کردید رویاها فقط شب ها میان و می رن، این کتاب بهتون نشون می ده که رویاها می تونن یه منبع الهام بزرگ برای خلق اثر هنری باشن.

پیام کلی این مجموعه، بازتاب لطافت و زیبایی عواطف انسانیه. انگار شاعر داره بهمون می گه ببینید، حس ها چقدر قشنگن، حتی اگه بعضی وقت ها دردناک باشن. ولی فقط این نیست! کتاب روی چالش ها و گاهی حتی دیوانگی هایی که از عشق و ارتباطات بین آدما به وجود میاد، دست می ذاره. یعنی هم شیرینی ها رو نشون می ده، هم سختی ها رو. یه جورایی همون «عشق است و هزار یک مشکل».

فضای کلی کتاب، شاعرانه و گاهی هم تأمل برانگیزه. وقتی شروع به خوندنش می کنید، حس می کنید کم کم از دنیای پر سر و صدای بیرون جدا می شید و وارد یه فضای آروم و درونی می شید. این کتاب شما رو به درون خودتون می کشونه تا با احساسات و افکار خودتون هم روبرو بشید. یه جورایی همدم خوبی می شه برای لحظه های خلوت شما. اگه به دنبال معرفی کتاب رویای عاشقانه به دوستاتون هستید، حتماً این نکات رو بهشون بگید تا متوجه بشن با یه اثر عمیق روبرو هستن.

سبک و ویژگی های شعری مریم عبدالهی کرانی: نوآوری در دل سادگی

وقتی صحبت از سبک و سیاق شعر مریم عبدالهی کرانی میشه، اولین چیزی که به چشم میاد، استفاده از قالب شعر سپیده. شعر سپید چیه؟ خب، یه جور شعر مدرنه که دست و پای شاعر رو برای انتخاب وزن و قافیه سنتی نمی بنده. یعنی شاعر آزاده که هر جور دوست داره کلمات رو کنار هم بچینه، بدون اینکه نگران باشه وزن شعرش خراب بشه یا قافیه درست درنیاد. این آزادی باعث می شه که شاعر بتونه تمام تمرکز و حواسش رو بذاره روی انتقال «حس» و «مفهوم» شعر. برای همین، توی «رویای عاشقانه» خیلی راحت می تونید حس و حال شاعر رو درک کنید و بدون درگیر شدن با قواعد پیچیده، وارد دنیای واژه ها بشید.

اما فقط قالب شعر نیست که این مجموعه رو خاص می کنه. زبان و بیان شاعر هم خیلی مهمه. زبان مریم عبدالهی کرانی ساده، صمیمی و خیلی خودمونیه. انگار که یه دوست نزدیک داره باهاتون حرف می زنه. ولی این سادگی به معنی سطحی بودن نیست! برعکس، همین زبان ساده تونسته احساسات عمیق و پیچیده رو به راحتی منتقل کنه. پر از استعاره های بدیع و تازه ایه که شاید قبلاً بهشون فکر نکرده بودید و باعث می شن یه جورایی «نور جدیدی» به مفاهیم آشنا تابیده بشه. همین هاست که خواننده رو غافلگیر می کنه و به فکر فرو می بره.

بذارید یه مثال از خودش کتاب بزنم تا منظورم رو بهتر متوجه بشید. توی بخشی از کتاب می خونیم:

از نظر تو گویا شعرهایم همه زیباست
آری، وقتی زیباست
که باشد تشبیه… و قافیه اش با من
نهادش از تو
تو فقط باش در شعرهایم
همه دیوانگی اش با من

این چند خط رو ببینید! شاعر چقدر قشنگ و با زبونی ساده داره حس خودش رو بیان می کنه. انگار داره با مخاطبش یا با اون کسی که بهش اشاره داره، حرف می زنه. می گه شعرهام به خاطر تو قشنگ می شن، حتی اگه دیوونگی هاش مال من باشه. این نشون می ده چقدر بیان احساسات توی این کتاب طبیعی و نزدیک به زبون خودمونی ماست. اینجاست که می فهمیم چرا این کتاب به نوجوانان و جوانانی که به شعر معاصر و شعر سپید عاشقانه علاقه دارن، پیشنهاد می شه. چون زبونش براشون قابل درکه و باهاش ارتباط برقرار می کنن.

قدرت شاعر توی تصویرسازی هم واقعاً محشره. یعنی چی؟ یعنی کلمات رو طوری کنار هم می چینه که انگار یه نقاشی جلوی چشمتون زنده می شه. تصاویر ذهنی و حسی که خلق می کنه، واقعاً ملموس و قابل لمسن و کمک می کنن که احساسات رو عمیق تر درک کنید. مثلاً وقتی از پاییز یا رود دلتنگی حرف می زنه، شما هم خودتون رو تو همون فضا حس می کنید.

و اما لحن شاعر؛ مریم عبدالهی کرانی توی این مجموعه، لحن های مختلفی رو به کار می بره. گاهی لحنش کاملاً عاشقانه و حسیه، گاهی یه ذره اندوه توش دیده می شه، و بعضی وقت ها هم پرسشگره. این تنوع لحن باعث می شه کتاب هیچ وقت خسته کننده نشه. اما چیزی که توی خیلی از اشعارش مشترکه و رقبا هم بهش اشاره داشتن، نشون دادن «اندوه انسان معاصر» هست. نه اینکه کتاب پر از غم باشه، نه! بلکه یه جور حس درونی و گاهی غریب رو منتقل می کنه که خیلی از ماها توی این زندگی پرسرعت و پیچیده امروزی، تجربه ش می کنیم. یه جورهایی این کتاب، درباره کتاب رویای عاشقانه و حس و حالش به ما خیلی چیزا می گه.

سفری در فهرست: مروری بر عناوین اشعار و مضامین پنهان

خب، رسیدیم به یه بخش جذاب دیگه، یعنی نگاهی به فهرست مطالب کتاب «رویای عاشقانه». وقتی لیست عنوان شعرها رو می بینید، متوجه می شید که با وجود تمرکز اصلی روی عشق، تنوع موضوعی جالبی توی این مجموعه هست. انگار هر شعر یه گوشه از این دنیای احساسی رو بهمون نشون می ده. این بخش خیلی بهمون کمک می کنه تا بدون اینکه کل کتاب رو بخونیم، با فضای کلی و عمق موضوعاتش آشنا بشیم.

بیاید با هم چند تا از این عنوان ها رو مرور کنیم و یه حدسی بزنیم که ممکنه درباره چی باشن یا چرا شاعر این اسم ها رو انتخاب کرده.

  • «دلمردگی»: همین کلمه دلمردگی خودش یه دنیا حرفه. آدم رو یاد حس بی حالی، خستگی روح، یا شاید بی تفاوتی بعد از یه اتفاق سخت میندازه. احتمالاً این شعر درباره لحظه هایی هست که آدم از نظر احساسی خالی می شه و دیگه هیچ حسی نسبت به چیزی نداره. یه جور کنار اومدن با سکوت و رکود احساسی. یا شاید هم درباره ناامیدی ها و دلشکستگی هایی که باعث می شن آدم احساس کنه قلبش دیگه مثل قبل نمی تپه.

  • «تو فقط باش در شعرهایم»: این یکی از قشنگ ترین عنوان هاست و انگار یه جور خواهش یا التماس توی خودش داره. «تو فقط باش در شعرهایم» نشون می ده که حضور اون شخص چقدر برای شاعر مهمه، حتی اگه فقط توی دنیای واژه ها و تخیلات باشه. ممکنه این شعر درباره یه عشق نافرجام باشه، یا یه آرزو که هیچ وقت به واقعیت تبدیل نشده و حالا شاعر، اون عشق رو فقط توی شعراش زنده نگه داشته. این جمله نشون دهنده عمق وابستگی و حس مالکیت شاعرانه روی معشوق در دنیای ادبیات هست.

  • «پاییز»: پاییز همیشه نماد تغییر، برگ ریزان، و گاهی هم دلتنگی و غم بوده. خیلی از شاعرها از پاییز برای توصیف حس جدایی، مرور خاطرات گذشته، یا یه جور حس پایان استفاده می کنن. احتمالاً این شعر هم همین مضامین رو در بر می گیره. شاید پاییز اینجا نمادی از یه دوره خاص توی زندگی یا رابطه باشه که به سمت سردی و دوری می ره، یا یادآور لحظات شیرین گذشته ای که حالا فقط خاطراتشون موندن.

  • «عشق چیست»: این یه سوال بنیادینه که خیلی ها دنبال جوابشن. وقتی شاعری این سوال رو مطرح می کنه، یعنی قراره توی شعرش به جنبه های مختلف عشق بپردازه. ممکنه این شعر نگاه شاعر رو به عشق، تعریفش از اون، یا حتی تناقضات و پیچیدگی های عشق رو نشون بده. شاید هم دنبال یه جواب ساده برای این حس پیچیده باشه، یا به ما بگه که عشق خودش همون تجربه ست نه یه تعریف ثابت. این عنوان نشون می ده که کتاب فقط به عاشقانه ها نمی پردازه، بلکه یه نگاه فلسفی تر هم به این مفهوم داره.

این عناوین فقط چند نمونه از اشعار رویای عاشقانه بودن که توی این بخش بهشون اشاره کردیم. هر کدوم از این عنوان ها یه جور در رو به یه دنیای احساسی و فکری باز می کنن و خواننده رو ترغیب می کنن که بره سراغ خود شعر تا بفهمه تو دل اون عنوان چه مضمونی پنهان شده. اگه قصد خوندن این کتاب رو دارید، مرور این فهرست مطالب می تونه یه پیش نمایش خوب از سفر احساسی تون باشه.

رویای عاشقانه برای چه کسانی نوشته شده است؟ شناخت مخاطب ایده آل

حالا که با کلیت کتاب و سبک شاعر آشنا شدیم، شاید براتون سوال پیش بیاد که اصلاً این کتاب به درد چه کسایی می خوره؟ کی باید بره سراغ «رویای عاشقانه»؟ خب، بیاید با هم ببینیم مخاطب ایده آل این اثر کیه.

اول از همه، این کتاب مخصوص نوجوانان و جوانان علاقه مند به شعر معاصر، به خصوص شعر سپید با درونمایه عاشقانه است. می دونید چرا؟ چون زبانش خودمونیه، پر از احساسات نابه که این گروه سنی باهاش خیلی خوب ارتباط برقرار می کنن. حس ها و تجربه هایی که توی شعرها هست، احتمالاً برای این رده سنی خیلی ملموسه و می تونن باهاش همذات پنداری کنن.

اما فقط همین ها نیستن که می تونن از این کتاب لذت ببرن. گروه های دیگه هم هستن که رویای عاشقانه می تونه حسابی به دلشون بشینه:

  • کسایی که به دنبال آرامش توی لابه لای واژگانن: اگه حس می کنید نیاز دارید یه لحظه از شلوغی های روزمره فاصله بگیرید و توی یه دنیای آروم غرق بشید، این کتاب می تونه همون پناهگاه باشه. شعرهایی که بهتون کمک می کنن عمیق تر به احساسات خودتون نگاه کنید و حتی خودتون رو بهتر بشناسید.

  • علاقه مندان به کشف صداهای تازه در ادبیات ایران: اگر از اون دسته آدما هستید که دوست دارید شاعرها و نویسنده های جدید رو کشف کنید و با آثارشون آشنا بشید، مریم عبدالهی کرانی یه صدای تازه و دلنشین توی فضای شعر معاصر ایران محسوب می شه. خوندن این کتاب یه فرصت خوبه برای اینکه با استعداد ایشون آشنا بشید.

  • هر کسی که تجربه عشق، دلتنگی یا امید رو توی زندگیش داشته: خب، این یکی که دیگه تقریباً شامل حال همه می شه! کیه که توی زندگیش عشق رو تجربه نکرده باشه؟ یا دلتنگی رو نشناسه؟ یا حتی برای چیزی امیدوار نبوده باشه؟ چون این کتاب پر از احساسات مشترک انسانیه، هر کسی با هر سن و سالی که این تجربه ها رو داشته، می تونه با شعرهاش ارتباط برقرار کنه و حس کنه شاعر داره حرف دلش رو می زنه.

در کل، اگه دنبال یه کتاب شعر می گردید که بتونه شما رو به سفری احساسی ببره، زبونش روون و خودمونی باشه و در عین حال عمیق و پر از معنی، پس «رویای عاشقانه» برای شما نوشته شده.

چرا باید رویای عاشقانه را بخوانیم؟ دلایلی برای غرق شدن در این رویا

شاید حالا که کلی درباره «رویای عاشقانه» حرف زدیم، ته دلتون یه سوال کوچیک باشه: خب، چرا اصلاً باید این کتاب رو بخونیم؟ مگه چی داره که اینقدر مهمه؟ راستش رو بخواید، دلایل زیادی وجود داره که آدم رو ترغیب می کنه تا این مجموعه شعر رو به دست بگیره و خودش رو توی رویاهاش غرق کنه. بیایید چند تا از مهم تریناش رو با هم بررسی کنیم:

  1. تجربه شعری متفاوت: این کتاب به شما یه دیدگاه کاملاً نو از عشق و عواطف انسانی ارائه می ده. با اون همه شعری که تا حالا خوندیم، گاهی آدم حس می کنه همه چیز تکراریه. اما «رویای عاشقانه» با سبک خاص و زبان صمیمیش، یه تازگی به فضای شعر عاشقانه می بخشه. یه جورایی انگار یه پنجره جدید رو به روی دنیای احساسات باز می کنه.

  2. همذات پنداری عمیق: وقتی شعرها رو می خونید، احتمالاً بارها و بارها با افکار و احساسات شاعر همذات پنداری می کنید. انگار مریم عبدالهی کرانی داره دقیقا حرف دل شما رو می زنه، حتی اگه اون حس رو قبلاً توی قالب کلمات بیان نکرده باشید. این همذات پنداری، حس نزدیکی و ارتباط عمیقی با کتاب ایجاد می کنه که کمتر اتفاق می افته. اگه دنبال بهترین شعرهای مریم عبدالهی کرانی هستید، می تونید حسابی با این کتاب آشنا بشید.

  3. آشنایی با یک صدای جدید: همونطور که قبل تر هم گفتم، این کتاب فرصت خوبیه برای کشف استعداد و نبوغ مریم عبدالهی کرانی. ایشون صدایی متفاوت توی شعر معاصر دارن و خوندن آثارشون بهتون کمک می کنه با ابعاد جدیدی از ادبیات فارسی آشنا بشید. این جور کشف ها برای دوست داران ادبیات همیشه هیجان انگیزه.

  4. لطافت و زیبایی کلمات: اگه از اون دسته آدما هستید که از خوندن متن های شیوا، روان و پر از تصویر لذت می برید، «رویای عاشقانه» حسابی شما رو سیراب می کنه. کلمات طوری انتخاب شدن و کنار هم قرار گرفتن که حس زیبایی شناسی رو توی شما بیدار می کنن. یه جورایی مثل یه موسیقی دلنشینه که با کلمات نواخته شده.

  5. فرار از روزمرگی: زندگی پر از استرس و شلوغیه. گاهی لازمه یه لحظه توقف کنیم و خودمون رو به یه دنیای دیگه بسپریم. «رویای عاشقانه» دقیقاً این کار رو براتون می کنه. با خوندن هر شعر، چند لحظه از دنیای واقعی فاصله می گیرید و غرق در دنیایی از احساس و خیال می شید. این یه جور استراحت برای روح و فکره.

خلاصه، دلایل زیادی برای مطالعه تحلیل شعر رویای عاشقانه و بعد خود کتابش وجود داره. چه دنبال یه تجربه متفاوت باشید، چه بخواید با احساسات خودتون ارتباط عمیق تری برقرار کنید، یا حتی فقط برای لذت بردن از زیبایی کلمات، «رویای عاشقانه» می تونه انتخاب خیلی خوبی براتون باشه.

مشخصات کتاب رویای عاشقانه در یک نگاه (برای تکمیل اطلاعات)

برای اون دسته از دوستانی که می خوان اطلاعات دقیق تری درباره این کتاب داشته باشن، اینجا یه جدول کامل از مشخصات «رویای عاشقانه» رو براتون آوردم. این مشخصات شامل جزئیات فنی کتاب و اطلاعات مربوط به انتشارات آذرفر هست که می تونه برای خرید یا پیدا کردن کتاب به کارتون بیاد.

عنوان توضیحات
نام کامل کتاب رویای عاشقانه
نویسنده مریم عبدالهی کرانی
ناشر انتشارات آذرفر
سال انتشار ۱۳۹۹
فرمت های موجود EPUB (نسخه الکترونیک)
تعداد صفحات ۱۰۵ صفحه
شابک (ISBN) 978-622-7533-28-6

خیلی از کتاب های شعر عاشقانه معاصر، الان به صورت دیجیتال هم در دسترس هستن. «رویای عاشقانه» هم جزو همین کتاب هاست و می تونید خیلی راحت از طریق اپلیکیشن های کتابخوان یا فروشگاه های آنلاین کتاب، به صورت قانونی نسخه ی الکترونیکش رو تهیه کنید و هر جا که هستید، توی گوشی یا تبلتتون مطالعه ش کنید. اینجوری دسترسی بهش خیلی راحت تر می شه و لازم نیست دنبال نسخه فیزیکیش بگردید.

رویای عاشقانه، تلنگری به احساس

خب، رسیدیم به آخر این سفرمون توی دنیای «رویای عاشقانه» مریم عبدالهی کرانی. اگه بخوام یه جمع بندی نهایی کنم، باید بگم این کتاب واقعاً یه اثر تأثیرگذار و دوست داشتنی توی شعر معاصر فارسی محسوب می شه. یه جورایی تلنگریه به احساساتمون که شاید توی شلوغی های زندگی روزمره، ازشون غافل شده باشیم.

این مجموعه شعر با زبان ساده و صمیمیش، با اون همه تصویرسازی های قشنگ و با مضامین عمیقش، یه تجربه متفاوت رو برای هر کسی که به دنیای شعر و احساس علاقه داره، رقم می زنه. اگه دلتون یه سفر به دنیای رویاها و عواطف می خواد، و دوست دارید با یه صدای تازه و دلنشین توی ادبیات ایران آشنا بشید، خوندن «رویای عاشقانه» رو به شدت بهتون پیشنهاد می کنم. مطئن باشید از لحظه هایی که با این کتاب می گذرونید، پشیمون نمی شید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خلاصه کامل کتاب رویای عاشقانه اثر مریم عبدالهی کرانی" هستید؟ با کلیک بر روی کتاب، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خلاصه کامل کتاب رویای عاشقانه اثر مریم عبدالهی کرانی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه