۲۹۰ میلیون سال است با ما زندگی می کند /پیرترین جاندار زمین

غزال زیاری- سه ثانیه اول پس از انفجار بمب اتمی بر فراز هیروشیمای ژاپن دمای هوا به ۳۸۷۰ درجه سانتی گراد رسید. برای آنکه شدت این دما را درک کنید کافی است بدانید که دمای گدازه هایی که از فوران آتش فشانی بیرون می آید حدود ۱۳۱۵ درجه سانتی گراد است و فضاپیمایی که وارد مدار زمین می شود با دمایی در حدود ۲۲۰۰ درجه سانتی گراد مواجه می شود. سطح خورشید هم در دمای ۳۳۱۵ درجه سانتی گراد خنک می شود.

۲۹۰ میلیون سال است با ما زندگی می کند /پیرترین جاندار زمین

درنتیجه هرکسی که در شعاع این انفجار بود فوراً جانش را از دست داد؛ ساختمان ها ذوب شدند و بیشتر شهر در طوفانی از آتش به خاکستر تبدیل شد. بااین حال این انفجار سهمگین برای شش درخت ژینگویی (Ginkgo biloba) که فقط ۱.۶ کیلومتر دورتر از مرکز انفجار واقع شده بودند فقط یک رویداد دیگر بود که بر آن غلبه کردند.

برگ های این درختان که در اثر انفجار از تنه جداشده و سوخته بودند در عرض چند ماه دوباره رشد کردند و این چالش سخت را پشت سر گذاشتند؛ این تنها یک بخش از حماسه حیرت انگیز درخت ژینگو است؛ گونه ای که نه تنها از ویرانی های هسته ای جان سالم به دربرد؛ بلکه عصر یخبندان انقراض های دسته جمعی و دوره های تحولات محیطی را نیز پشت سر گذاشته است.

فسیلی که منقرض نشد

این درختان باستانی چیزی فراتر از درختانی ساده هستند و در حکم یادگارهایی زنده و نمادی از انعطاف پذیری تکامل و بقا به شمار می روند.

معمولاً درخت ژینگو “فسیل زنده” نامیده می شود و دلیل آن هم مشخص است؛ اصل و نسب این درخت به بیش از ۲۹۰ میلیون سال قبل و به دوره پرمین بازمی گردد؛ دوره ای قبل از دایناسورها.

درختان ژینگو با برگ هایی بادبزنی شکل و متمایز و با ساختاری مقاوم تقریباً هزاران سال بدون تغییر باقی مانده اند. در فسیل های دوره ژوراسیک برگ هایی مشاهده می شود که تقریباً شبیه برگ های ژینگوهای مدرن هستند و این نشان دهنده ثبات تکاملی این گونه گیاهی است. در طول میلیون ها سال ژینگوها در سراسر لوراسیا (ابرقاره شمالی) رشد می کردند تا اینکه رویداد انقراض کرتاسه-پالئوژن دایناسورها و بسیاری از گیاهان و جانوران اطراف آن ها از بین برد.

۲۹۰ میلیون سال زنده ماند و هنوز زنده است /پیرترین جاندار زمین

در آن زمان بسیاری از گونه ها در برابر این انقراض دسته جمعی تسلیم شدند ولی ژینگوها پایدار ماندند؛ هرچند که سلطه آن ها در هزاره های بعدی با ظهور و تنوع گیاهان گل دار کاهش یافت و رقابت شدیدی میان آن ها و دیگر گیاهان برای منابع و فضا درگرفت. در پایان دوره پلیستوسن جمعیت ژینگوهای وحشی کاهش یافت و تنها در بخش های پراکنده ای از چین به حیات ادامه دادند؛ این درخت زیبا حتی در آستانه انقراض هم قرار گرفت اما به لطف ترکیبی از انعطاف پذیری طبیعی و متحدی فوق العاده به نام بشر توانستند به حیاتشان ادامه دهند.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

۲۲۷۲۲۷

۲۹۰ میلیون سال است با ما زندگی می کند /پیرترین جاندار زمین

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۲۹۰ میلیون سال است با ما زندگی می کند /پیرترین جاندار زمین" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۲۹۰ میلیون سال است با ما زندگی می کند /پیرترین جاندار زمین"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه