در دهه اخیر تأمین مالی جمعی (کرادفاندینگ) در جهان به یکی از راه های جذب سرمایه برای پروژه های نوآورانه کسب وکارها و حتی پروژه های عام المنفعه تبدیل شده است. این روش امکان جذب سرمایه از گروه گسترده ی مردم را فراهم می آورد و طی سال های گذشته با رشد چشمگیری همراه بوده است.
بازار تأمین مالی جمعی در ایران هم طی سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است و به بستری حیاتی برای کسب وکارها تبدیل شده است. این روش تأمین مالی که از مدل های موفق جهانی الهام گرفته در تلاش است تا با ایجاد شفافیت جایگزینی قابل اعتماد برای روش های غیررسمی و پرریسک تأمین مالی در کشور باشد. این مدل از تامین مالی که به کسب وکارها و کارآفرینان امکان می دهد سرمایه مورد نیاز خود را از جمع کثیری از افراد به دست آورند جایگزینی امن و شفاف برای روش های تأمین مالی غیررسمی به شمار می رود. آمارها نشان می دهند که بازار تأمین مالی جمعی ایران در سال ۱۴۰۲ از ۳.۵ همت (هزار میلیارد تومان) گذشته است و در سال گذشته بیش از ۳۲۰ طرح با موفقیت توانستند سرمایه مورد نیاز خود را جذب کنند.
از سال ۱۳۹۹ با شروع به کار سکوهای تامین مالی جمعی در ایران راهی جدید و شفاف برای جذب سرمایه برای کسب وکارها و کارآفرینان فراهم شده است. با این حال برخلاف تصور عمومی کرادفاندینگ نه به عنوان جایگزین بازار بورس و سیستم بانکی بلکه به عنوان یک رقیب قدرتمند برای روش های تأمین مالی غیررسمی و منابع مالی غیرشفاف شناخته می شود.
روش های غیررسمی که شامل فعالیت هایی چون دریافت سرمایه از افراد و گروه های غیررسمی و یا حتی دریافت وام های کلان از افراد و سرمایه گذاران شخصی است با مشکلات متعددی از جمله عدم شفافیت نرخ بهره بالا و نبود تضامین قانونی مواجه است. بسیاری از کارآفرینان و کسب وکارها به دلیل محدودیت های اعتباری و یا بوروکراسی های اداری در بانک ها به سراغ این روش ها می روند. اما کرادفاندینگ به عنوان یک گزینه نوین تلاش دارد این وابستگی را کاهش دهد و گزینه ای شفاف سریع و دسترس پذیر را برای تأمین مالی فراهم کند. دلیل این شفافیت نظارت شرکت فرابورس ایران بر سکوهای تأمین مالی جمعی است؛ به این صورت که تمامی مجوزهای فعالیت این سکوها از سوی فرابورس ایران صادر می شود و تحت مقررات رسمی فعالیت می کنند. این نظارت قانونی از سمت فرابورس ایران که تا پایان زمان یک طرح و بارگشت سرمایه به سرمایه گذاران ادامه دارد باعث افزایش اعتماد سرمایه گذاران و کاهش ریسک ها برای کارآفرینان می شود.
سکوهای تامین مالی جمعی با ارائه راه حل هایی نوین برای شفافیت مالی قابلیت جمع آوری سرمایه از جمع کثیری از افراد را فراهم می کنند و همچنین فرایند ارزیابی و انتخاب طرح ها از طریق ارزیابان حرفه ای و کارگروه های متخصص انجام می شود که این امر به افزایش اعتماد عمومی منجر می شود.
به عنوان نمونه سکوی تأمین مالی جمعی کارن کراد با استفاده از مدل هایی هم چون ساخت رئالیتی شو کارمانی و نمایش ارائه ی طرح های کارآفرینان برای جذب سرمایه در گردش علاوه بر جذب سرمایه به فرهنگ سازی در راستای تأمین مالی جمعی کمک می کند. این نوع فرایندها ضمن شفافیت و جلب اعتماد عمومی به توسعه کسب وکارها کمک شایانی می کنند و نقش مؤثری در ترویج کارآفرینی و نوآوری دارند.
به طور خلاصه کرادفاندینگ با کاهش موانع مالی و شفافیت بیشتر دسترسی به منابع مالی را برای کسب وکارها فراهم می کند و در عین حال به عنوان رقیبی جدی برای روش های غیررسمی مطرح است.
کرادفاندینگ رقیب روش های تأمین مالی غیررسمی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کرادفاندینگ، رقیب روش های تأمین مالی غیررسمی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کرادفاندینگ، رقیب روش های تأمین مالی غیررسمی"، کلیک کنید.