مسکال گوشت قرمز مکزیکی: کشف طعم اصیل این غذای سنتی

مسکال گوشت قرمز مکزیکی: کشف طعم اصیل این غذای سنتی

مسکال گوشت قرمز، مکزیک

مسکال گوشت قرمز، که با اسم اسپانیایی Mezcal de Pechuga هم معروفه، یه جور مسکال خیلی خاص و به قول معروف سفارشی از مکزیکه. این نوشیدنی تو مراحل پایانی تقطیرش، از بخارپز شدن سینه مرغ یا بوقلمون (گاهی هم خرگوش!) استفاده می کنه و برخلاف اسمش ربطی به گوشت گاو یا گوسفند نداره. همین روش عجیب و غریب باعث می شه طعم نهایی مسکال خیلی لطیف تر، پیچیده تر و خاص تر بشه.

اگه اهل سفر و ماجراجویی تو دنیای خوراکی ها و نوشیدنی های عجیب و غریب باشی، حتماً اسم مسکال به گوشت خورده. مکزیک، سرزمین رنگ ها و طعم های تند و هیجان انگیز، فقط با تاکو و تکیلا معروف نیست؛ یه نوشیدنی باستانی و اسرارآمیز داره به اسم مسکال که بهش «روح مکزیک» هم می گن. حالا تصور کن تو دل این دنیای پر از رمز و راز، یه نوع مسکال باشه که از بقیه عجیب تره، یه جورایی هم بحث برانگیز. آره، دقیقاً دارم درباره مسکال گوشت قرمز یا همون Mezcal de Pechuga حرف می زنم! شاید با شنیدن اسمش تعجب کنی، شاید هم یه کم دلت بهم بریزه، اما قول می دم تا آخر این مقاله نظرت عوض شه. قراره با هم بریم ته و توی این نوشیدنی خاص رو دربیاریم، از تاریخچه باستانیش تا فرآیند تولید عجیبش، از طعم های پنهونش تا باورهای محلی که پشتشه. پس خودتو آماده کن برای یه سفر پرهیجان به قلب فرهنگ مکزیک!

مسکال چیست؟ اصلا از کجا آمده؟

بیاین اول از پایه شروع کنیم، اصلاً مسکال چیه؟ مسکال یه نوشیدنی الکلی تقطیر شده است که از قلب گیاه آگاو (Agave) به دست میاد. آگاو یه گیاه شبیه کاکتوسه که تو مناطق خشک مکزیک، مخصوصاً ایالت اواخاکا (Oaxaca)، کلی پیدا می شه. تولید مسکال قدمت خیلی زیادی داره، حتی به دوران قبل از کشف آمریکا توسط کریستف کلمب برمی گرده. اون موقع ها مردم بومی مکزیک، از آگاو یه جور نوشیدنی تخمیر شده به اسم «پوکی» (Pulque) درست می کردن که جنبه آیینی و درمانی هم داشت. بعد که اسپانیایی ها اومدن و دستگاه های تقطیر رو با خودشون آوردن، ایده تولید مسکال به شکلی که امروز می شناسیم، شکل گرفت.

مسکال فقط یه نوشیدنی نیست، یه نماد فرهنگی و یه میراث باستانیه. هر قطره مسکال داستان قرن ها سنت و هنر رو تو خودش جا داده. این نوشیدنی نه فقط تو مراسم و جشن ها، بلکه تو زندگی روزمره مردم مکزیک هم حضور پررنگی داره و اونا مسکال رو با احترام و عشق می نوشن.

تفاوت مسکال با تکیلا: این دو با هم فرق دارند!

شاید خیلی ها مسکال و تکیلا رو با هم اشتباه بگیرن، ولی باید بگم این دو تا با هم فرق های اساسی دارن، هرچند هردو از آگاو میان. بذارین تو یه جدول خلاصه وار تفاوت هاشون رو براتون بگم تا قضیه براتون روشن تر بشه:

ویژگی مسکال (Mezcal) تکیلا (Tequila)
نوع آگاو از بیش از ۳۰ نوع آگاو (بیشتر اسپادین) فقط از آگاو آبی (Agave Tequilana Weber Blue)
منطقه تولید عمدتاً اواخاکا و ۸ ایالت دیگر فقط ایالت خالیسکو و بخش هایی از ۴ ایالت دیگر
فرآیند پخت آگاو در کوره های سنگی زیرزمینی (ایجاد طعم دودی) در کوره های بخار صنعتی یا سنتی (طعم دودی ندارد)
تقطیر معمولاً دوبار در دیگ های سفالی یا مسی معمولاً دوبار در دیگ های مسی
طعم نهایی دودی، خاکی، پیچیده، متنوع بسته به نوع آگاو سبزتر، شیرین تر، بدون طعم دودی
اصالت معمولاً دست ساز و کارگاهی گاهی صنعتی و انبوه

پس همونطور که می بینین، مسکال یه جورایی «دهاتی تر» و اصیل تره، با اون طعم دودی خاصش که از پخت تو کوره های زیرزمینی می اد. حالا تو دل همین مسکال های متنوع، می رسیم به پچوگا که دیگه یه سرو گردن از بقیه خاص تره!

راز مسکال د پچوگا: سینه مرغ روی دستگاه تقطیر؟!

رسیدیم به بخش هیجان انگیز ماجرا! مسکال د پچوگا یا همون Mezcal de Pechuga، از اون دسته نوشیدنی هاست که با شنیدن اسمش ابروهاتون می ره بالا. کلمه Pechuga تو اسپانیایی یعنی سینه. حالا چرا سینه گوشت قرمز تو عنوان مقاله اومده؟ اینجا یه سوءتفاهم کوچولو پیش میاد، چون Pechuga به سینه مرغ، بوقلمون یا حتی خرگوش اشاره داره، نه گوشت قرمز گاو یا گوسفند. پس اگر جایی شنیدین که برای مسکال گوشت قرمز استفاده میشه، بدونین که منظور همون طیور یا خرگوشه و نه چیز دیگه ای!

چرا گوشت؟ هدف از این افزودنی عجیب چیست؟

حالا سوال اصلی اینجاست: آخه چرا باید سینه مرغ رو تو فرآیند تولید یه نوشیدنی الکلی استفاده کرد؟ واقعاً هدف چیه؟ این سؤالیه که خیلی ها می پرسن و جوابش هم واقعاً جالبه:

  • اضافه کردن طعم و پیچیدگی: شاید باورش سخت باشه، اما بخار الکل وقتی از روی سینه مرغ یا بوقلمون (که معمولاً خام و آویزون شده) رد می شه، یه سری از چربی ها و پروتئین های گوشت رو با خودش می بره. این کار باعث می شه تیزی الکل کمتر بشه و مسکال نهایی یه لطافت و نرمی خاصی پیدا کنه. علاوه بر این، نت های طعمی جدید و پیچیده ای مثل طعم های دودی ملایم تر، کمی شیرینی یا حتی رگه های ظریفی از طعم های گوشتی (بدون اینکه حس گوشت خام رو بده!) به نوشیدنی اضافه می شه. در واقع، گوشت مثل یه کاتالیزور عمل می کنه و پروفایل طعمی مسکال رو چند پله ارتقا می ده.
  • کاهش ناخالصی ها: بعضی از اساتید مسکال سازی (Mezcaleroها) معتقدن که گوشت می تونه مثل یه فیلتر طبیعی عمل کنه و بعضی از ناخالصی ها یا طعم های نامطلوب رو از الکل در حال تقطیر جذب کنه. نتیجه این فرآیند، یه مسکال خالص تر و تمیزتره.
  • باورهای سنتی و فرهنگی: این بخش شاید جذاب ترین قسمت باشه. مسکال پچوگا یه نوشیدنی برای هر روز و هر مناسبتی نیست. این مسکال رو معمولاً برای جشن های خیلی خاص، مثل عروسی ها، تولدهای مهم، یا مراسم مذهبی مثل جشن «روز مردگان» (Día de Muertos) تهیه می کنن. گوشت در فرهنگ مکزیک نماد برکت، فراوانی، سلامتی و خوش شانسیه. استفاده از اون تو مسکال، یه جورایی شکرگزاری از طبیعت و دعای خیر برای مصرف کننده هاست. این یه سنت قدیمی و ریشه داره که از نسل ها به نسل های بعد رسیده و فقط یه جنبه طعمی نداره، بلکه کاملاً با باورهای محلی گره خورده.

جالبه بدونین که علاوه بر گوشت، برای تکمیل طعم مسکال پچوگا، استادکاران معمولاً میوه های فصلی مثل سیب، آلو، موز، یا حتی برنج و ادویه جاتی مثل دارچین رو هم تو دستگاه تقطیر آویزون می کنن. این مواد، به همراه بخار الکل، طعم و عطر خودشون رو به مسکال نهایی منتقل می کنن و یه سمفونی بی نظیر از طعم ها رو خلق می کنن.

مسکال د پچوگا، فراتر از یه نوشیدنی عجیبه؛ این یه سفر به دل سنت ها، باورها و هنر تقطیر مکزیکه که هر قطره اش قصه داره.

سفر یک آگاو تا تبدیل شدن به مسکال پچوگا: از زمین تا بطری

حالا که فهمیدیم مسکال د پچوگا چیه و چرا اینقدر خاصه، بیاین با هم قدم به قدم ببینیم چطور این جادوی مایع از دل خاک مکزیک به بطری های گران قیمت می رسه. تولید مسکال کلاً کار آسونی نیست و مهارت و صبر زیادی می خواد، مخصوصاً برای نوع پچوگا.

مراحل اولیه مشترک با تمامی مسکال ها

اولین قدم ها برای همه مسکال ها یکیه:

  1. برداشت و پخت آگاو: اول از همه، کشاورزا یا همون «خیادورها» (Jimadores) قلب گیاه آگاو رو که بهش «پینا» (Piña) میگن (شبیه آناناسه)، با مهارت از زمین جدا می کنن. بعد این پیناها رو تو کوره های سنگی زیرزمینی بزرگ که با سنگ و چوب داغ درست شدن، می پزن. این پختن می تونه چند روز طول بکشه و همین مرحله است که اون طعم دودی معروف و خاص مسکال رو بهش می ده. انگار آگاوها تو این کوره ها یه حمام دودی می گیرن!
  2. خرد کردن و له کردن: بعد از پخت، پیناها رو از کوره درمی آرن و اجازه می دن خنک بشن. بعد با یه سنگ آسیاب بزرگ که بهش «تاهونا» (Tahona) میگن (که معمولاً توسط یه الاغ یا اسب کشیده می شه)، اونا رو له و خرد می کنن تا شیره گیاه آزاد بشه. بعضی وقت ها هم از دستگاه های خردکن دیگه استفاده می کنن.
  3. تخمیر: حالا این شیره له شده رو تو تانک های چوبی بزرگ یا حتی سفالی می ریزن و بهش آب اضافه می کنن. بعد از چند روز، مخمرهای طبیعی که تو هوا وجود دارن یا گاهی اوقات مخمر اضافه می کنن، کار تخمیر رو شروع می کنن. تو این مرحله قندهای آگاو تبدیل به الکل میشن و یه مایع کدر به اسم «مُوستو» (Mosto) به دست میاد.

مرحله تقطیر سوم (فرآیند متمایز کننده): جادوی گوشت آویزان

تا اینجا همه چیز مثل تولید مسکال های دیگه است، اما مسکال د پچوگا تو مرحله تقطیر آخرش، یه قصه دیگه داره:

  1. تقطیر دوگانه: معمولاً مسکال رو دو بار تقطیر می کنن تا الکلش قوی تر و ناخالصی هاش کمتر بشه. این کار تو دیگ های مسی (که بهشون «آلمبیک» Almbiq می گن) یا دیگ های سفالی انجام می شه.
  2. اضافه کردن گوشت و میوه: بعد از تقطیر دوم، یه مرحله سومی هم تو کار هست که متمایزکننده مسکال پچوگا است. تو این مرحله، استادکار مسکال ساز (Mezcalero) سینه خام مرغ، بوقلمون، یا خرگوش رو (که معمولاً از قبل آماده و گاهی با ادویه جات خاصی مزه دار شده) بالای دیگ تقطیر، درست بالای بخار در حال بالا رفتن، آویزون می کنه. علاوه بر گوشت، همونطور که گفتیم، میوه های فصلی مثل سیب، آلو، موز، یا حتی مقداری برنج و ادویه جات مثل دارچین رو هم اضافه می کنن. این مواد تو یه سبد یا یه جالی توری بالای مایع در حال جوشیدن قرار می گیرن.
  3. عبور بخار از روی مواد: حالا مایع مسکال شروع به جوشیدن می کنه و بخار الکل به سمت کندانسور (بخشی که بخار رو سرد و دوباره به مایع تبدیل می کنه) بالا می ره. وقتی این بخار داغ از روی گوشت و میوه های آویزان شده رد می شه، طعم و عطر اونا رو جذب می کنه. این فرآیند خیلی حساسه و نیاز به مهارت بالایی داره تا طعم ها به اندازه مناسب منتقل بشن و نه کمتر، نه بیشتر.
  4. نتیجه نهایی: مسکال حاصل از این تقطیر سوم، یه نوشیدنی فوق العاده نرم، لطیف و با طعم های پیچیده و چندلایه است. اون طعم دودی اولیه مسکال هنوز هست، اما با نت های میوه ای و یه رگه خیلی ظریف و دلنشین از طعم گوشت ترکیب شده که تجربه ای واقعاً منحصر به فرد رو خلق می کنه. می شه گفت این یه جور هنر آشپزیه تو دنیای نوشیدنی ها!

تصور کن، یه استادکار باتجربه مکزیکی، کنار یه دیگ مسی قدیمی، با دقت و وسواس، این فرآیند رو انجام می ده. واقعاً دیدنیه!

پروفایل طعمی و تجربه نوشیدن مسکال د پچوگا: واقعاً چطور است؟

خب، رسیدیم به بخش جذاب چشیدن! حالا که با فرآیند عجیب تولید مسکال د پچوگا آشنا شدیم، می خوایم ببینیم طعم و عطر این نوشیدنی خاص چطوره و چطور باید اونو نوشید تا تجربه ای کامل و لذت بخش داشته باشیم.

توصیف طعم و عطر

اگه بخوام مسکال د پچوگا رو توصیف کنم، باید بگم که یه جور سمفونی طعمه. اولین چیزی که حس می کنین، همون طعم دودی خاص مسکاله که از پخت آگاو تو کوره های سنگی میاد، اما این دود اینجا ملایم تر و دلنشین تره. بعدش نت های خاکی و معدنی رو حس می کنین که نشون دهنده اصالت آگاوه. اما جادوی پچوگا از اینجا شروع می شه:

  • نت های میوه ای: بسته به اینکه چه میوه هایی تو فرآیند تقطیر اضافه شده، ممکنه نت هایی از سیب پخته شده، موز کاراملی شده یا حتی آلو رو حس کنین. این نت ها یه شیرینی ملایم و طبیعی به نوشیدنی می دن.
  • ادویه ها: اگه دارچین یا ادویه های دیگه اضافه شده باشه، یه عطر و طعم گرم و دلنشین رو حس می کنین.
  • رگه های گوشت: و اما اون بخش مرموز! نگران نباشید، قرار نیست طعم سوپ مرغ یا کباب کوبیده بده! این رگه های گوشت خیلی ظریف و لطیفن، یه جور بوی اومامی (Umami) یا یه حس چرب و لذیذ رو به دهن منتقل می کنه که باعث می شه مسکال نرم تر و خوشایندتر به نظر بیاد. در واقع، این حس بیشتر به لطافت و پیچیدگی طعم اضافه می کنه تا اینکه طعم خاصی از گوشت رو مستقیماً حس کنین.

همه این طعم ها تو یه تعادل و هارمونی بی نظیر با همن و باعث می شن مسکال د پچوگا تجربه ای خیلی عمیق تر و پیچیده تر از مسکال های معمولی باشه. لطافت و نرمی اون واقعاً مثال زدنیه و الکلش خیلی کمتر از مسکال های دیگه گلو رو می سوزونه.

نحوه سرو و موقعیت های مصرف

مسکال د پچوگا رو نباید مثل تکیلا یه شات انداخت بالا! این نوشیدنی حرمت داره و باید با احترام و آهسته نوشیده بشه. مردم محلی مکزیک معمولاً اونو تو لیوان های سنتی کوچیکی به اسم کوپیتاس (Copitas) یا کاسه های سفالی کوچک به اسم جیکاراس (Jícaras) می نوشن. این ظروف دهانه گشادی دارن که به شما اجازه می ده عطر پیچیده نوشیدنی رو بهتر حس کنین.

موقع نوشیدن، بهتره اونو جرعه جرعه و آروم بنوشین، بذارین طعم ها تو دهنتون بچرخن و هر کدوم رو جداگانه حس کنین. بعضی ها کنارش یه برش پرتقال که بهش نمک و پودر فلفل چیلی (Sal de Gusano) مالیده شده باشه هم می خورن که به باز شدن طعم ها کمک می کنه.

همونطور که گفتم، مسکال د پچوگا یه نوشیدنی گرون قیمت و کمیابه. پس انتظار نداشته باشین که تو هر کافه یا باری پیداش کنین یا هر روز بنوشینش. این نوشیدنی بیشتر برای مناسبت های خیلی خاص، جشن های خانوادگی مهم یا وقتی می خواین یه هدیه واقعاً خاص به یه نفر بدین، استفاده می شه. یه جورایی مثل یه اثر هنریه که باید ازش نهایت لذت رو برد.

باورهای قدیمی و حرف و حدیث های محلی: واقعیت یا افسانه؟

تو فرهنگ مکزیک، مثل خیلی از فرهنگ های باستانی دیگه، باورهای زیادی در مورد خواص درمانی و جادویی خوراکی ها و نوشیدنی ها وجود داره. مسکال، مخصوصاً مسکال د پچوگا، هم از این قاعده مستثنی نیست و مردم محلی مکزیک داستان های زیادی درباره فوایدش تعریف می کنن.

اینجا چندتا از رایج ترین باورها رو براتون می گم، اما خیلی مهمه که بدونین این ها فقط باورهای سنتی و فرهنگی هستن و پایه علمی اثبات شده ای ندارن. هدف ما صرفاً معرفی این باورهاست، نه ترویجشون به عنوان حقایق علمی:

  • افزایش قوای جنسی: یه باور رایج اینه که مسکال پچوگا می تونه نیروی جنسی رو تقویت کنه و برای باروری مفیده. این باور احتمالاً از ارتباط گوشت با نیروی حیات و حاصلخیزی میاد.
  • بهبود گوارش: بعضی ها معتقدن که نوشیدن مسکال (به خصوص اگه خالص باشه) می تونه به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کنه و مشکلات سوءهاضمه رو برطرف کنه.
  • افزایش انرژی: گفته می شه که مسکال می تونه انرژی زا باشه و خستگی رو از بین ببره. این باور هم شاید از حس گرمایی که بعد از نوشیدن الکل ایجاد می شه، نشأت می گیره.
  • رفع سرماخوردگی و آنفولانزا: مثل خیلی از نوشیدنی های سنتی الکلی دیگه تو فرهنگ های مختلف، برخی مردم باور دارن که مسکال می تونه به رفع علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کنه.

این ها صرفاً بخشی از فولکلور و باورهای محلی هستن و نباید بهشون به عنوان توصیه های پزشکی نگاه کرد. نوشیدن هر نوع الکل باید با مسئولیت پذیری و به اندازه باشه و برای اهداف درمانی نباید بهش متکی بود. اما خب، شنیدنشون خالی از لطف نیست و بهمون کمک می کنه عمق فرهنگ و ارتباط مردم با این نوشیدنی رو بهتر بفهمیم.

چطور یک مسکال د پچوگا اصل پیدا کنیم؟

حالا که با این نوشیدنی خاص آشنا شدیم، شاید وسوسه شده باشی که پیداش کنی و امتحانش کنی. اما باید بگم که پیدا کردن یک مسکال د پچوگا اصل و باکیفیت، کار هر کسی نیست و نیاز به دقت داره، چون این نوشیدنی هم کمیابه و هم معمولاً قیمت بالایی داره.

چند تا نکته رو یادت باشه:

  1. کمیاب بودن و قیمت بالا: مسکال د پچوگا به دلیل فرآیند تولید پیچیده، زمان بر بودن و استفاده از مواد اولیه خاص (مثل آگاوهای کمیاب و گوشت)، به مقدار خیلی کمتری نسبت به مسکال های معمولی تولید می شه. همین کمیابی باعث می شه قیمت اون به مراتب بالاتر از بقیه انواع مسکال باشه. پس اگه قیمت یه بطری پچوگا خیلی پایین بود، شک کن!
  2. خرید از منابع معتبر: بهترین جا برای پیدا کردن مسکال د پچوگا اصیل، منطقه اواخاکا تو مکزیکه که مهد تولید مسکاله. اونجا می تونی مستقیماً از مزکالریاهای تخصصی (فروشگاه های مسکال) یا از خود استادکاران مسکال ساز (Mezcalero) خرید کنی. اگه دسترسی به مکزیک نداری، حتماً از برندهای معتبر و شناخته شده مسکال خرید کن که تو بازار جهانی هم اسم و رسمی دارن و اصالت محصولشون تضمین شده است.
  3. بررسی برچسب محصول: روی برچسب بطری باید حتماً اسم Mezcal de Pechuga نوشته شده باشه. همچنین اطلاعات مربوط به نوع آگاو (مثلاً Espadin)، اسم Mezcalero (استادکار)، منطقه تولید و درصد الکل هم باید ذکر شده باشه. به دنبال گواهینامه های اصالت و شماره های Batch هم باش تا از قانونی و اصیل بودن محصول مطمئن بشی.
  4. اهمیت تولیدکننده: مثل هر نوشیدنی دست ساز دیگه ای، کیفیت نهایی مسکال د پچوگا بستگی زیادی به مهارت و تجربه Mezcalero داره. اگه اسم استادکار معروفی روی بطری باشه، می تونی بیشتر به کیفیتش اعتماد کنی. این افراد سال ها تجربه دارن و از نسل های قبل هنر مسکال سازی رو یاد گرفتن.

به طور خلاصه، برای خرید مسکال د پچوگا باید هم جیبت پر و پیمون باشه و هم چشمات رو خوب باز کنی تا یه محصول اصیل و باکیفیت به دست بیاری. این یه جور سرمایه گذاریه روی یه تجربه خاص و ناب!

جمع بندی: یک شاهکار مایع مکزیکی

خب، رسیدیم به آخر این سفر پر رمز و راز. دیدیم که مسکال گوشت قرمز یا همون Mezcal de Pechuga، فقط یه نوشیدنی الکلی نیست. این یه بخش جدانشدنی از فرهنگ، هنر و تاریخ غنی مکزیکه. از اون بوهای دودی عمیقش که یادآور کوره های زیرزمینی آگاو هستن، تا اون رگه های ظریف میوه ای و حسی خاص که از بخار گوشت می گیره، همه و همه یه تجربه فوق العاده رو می سازن.

این نوشیدنی نمادی از صبر، مهارت و احترامیه که مردم مکزیک برای طبیعت و سنت هاشون قائلن. مسکال د پچوگا یه جور شاهکاره، یه اثر هنری مایع که هر قطره اش قصه قرن ها رو تو دل خودش جا داده. این نوشیدنی فقط تو مناسبت های خاص و برای قدردانی از لحظه های مهم زندگی آماده می شه و به خاطر همین کمیاب بودن و ارزشش، جایگاه ویژه ای بین نوشیدنی های خاص و عجیب دنیا داره.

امیدوارم این مقاله کمکت کرده باشه که دید بازتری نسبت به این نوشیدنی شگفت انگیز پیدا کنی. شاید هیچ وقت فرصت نشه که طعم Mezcal de Pechuga رو بچشی، اما حالا می دونی که چنین چیزی تو دنیا وجود داره و چقدر پشتش داستان و فرهنگ خوابیده. پس دفعه بعدی که اسم مسکال به گوشت خورد، یادت باشه که این نوشیدنی خیلی فراتر از چیزیه که به نظر می رسه.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مسکال گوشت قرمز مکزیکی: کشف طعم اصیل این غذای سنتی" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مسکال گوشت قرمز مکزیکی: کشف طعم اصیل این غذای سنتی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه