نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد استخوان های فسیل شدۀ ۲۰هزار ساله معروف به «مرد اوشیکاوا» که گمان می رفت بخشی از باستانی ترین فسیل های انسان کشف شده در ژاپن باشد آن چیزی نیست که دانشمندان تصور می کردند و درحقیقت این فسیل ها استخوان های یک خرس باستانی است.
این فسیل ها در اواخر دهه ۵۰ میلادی در شهر «تویوهاشی» در حدود ۲۲۵ کیلومتری جنوب غربی توکیو پیدا شد. اما «ژن سووا» انسان شناس دانشگاه توکیو که سرپرستی تحقیقات جدید روی این فسیل ها را برعهده داست به «لایوساینس» گفت که تردید ها در مورد فسیل های «اوشیکاوا» برای نخستین بار در اواخر دهه ۸۰ میلادی مطرح شد و از آن زمان تاکنون ادامه یافته است.
به گفته «سووا» نتایج تحقیقات جدید که در ۱ دسامبر ۲۰۲۴ در مجله «Anthropological Science» منتشر شد بدون شک نشان می دهد استخوان ها به یک خرس قهوه ای باستانی تعلق دارند.
این محقق افزود: استخوان های خرس متعلق به آن دوره تاریخ به ندرت در مکان های باستان شناسی ژاپن یافت می شوند بنابراین دانشمندان ژاپنی از جمله دیرینه شناسانی که فسیل ها را در دهه ۵۰ میلادی یافتند درک محدودی از شکل استخوان های خرس داشتند.
«سووا» گفت: با این حال این دانشمندان توضیحات را «با جزئیات و بسیار دقیق» انجام داده اند و همچنین تعداد زیادی از بقایای اسکلت های فسیل شده را در چندین دهه جمع آوری کرده اند.
این فسیل ها به خاطر ناحیه اوشیکاوا تویوهاشی که در حفاری های معدنی بین سال های ۱۹۵۷ تا ۱۹۵۹ میلادی کشف شدند به این نام نام گذاری شده اند. «سووا» گفت که دانشمندان ژاپنی در آن زمان فکر می کردند یک قطعه استخوان متفاوت به نام «مرد آکاشی» قدیمی ترین فسیل انسان متعلق به ژاپن است که شاید بیش از ۷۸۰ هزار سال قدمت داشته باشد. اما این فسیل در حمله هوایی متفقین به توکیو در طول جنگ جهانی دوم از بین رفت.
فسیل های «اوشیکاوا» در ابتدا به عنوان استخوان بازو و انتها یا سر استخوان ران از پای انسانی که بیش از ۲۰ هزار سال پیش زندگی می کرد شناسایی شدند. اما در مطالعه جدید و معاینه و توموگرافی کامپیوتری (CT) نشان داد که استخوان بازو انسان احتمالاً استخوان رادیوس از ساعد یک خرس قهوه ای (Ursus arctos) متعلق به همان دورۀ تاریخی است. همچنین به گفته «سووا» سر استخوان ران به عنوان استخوان یک خرس تایید شد.
کشف اینکه فسیل های اوشیکاوا به انسان تعلق ندارد به این معنی است که قدیمی ترین فسیل های انسانی یافت شده در ژاپن در معدن سنگ آهک در نزدیکی شهر ژاپنی هاماکیتا در حدود ۴۰ کیلومتری شرق اوشیکاوا کشف است. این فسیل های انسانی شامل تکه هایی از استخوان پای انسان استخوان بازو استخوان گردن و جمجمه هستند که تصور می شود به دو فرد مختلف تعلق دارند که یکی حدود ۱۴ هزار سال پیش و دیگری حدود ۱۷ هزار سال پیش زندگی می کردند.
بقایای فسیلی انسان نیز در جزایر ریوکیو ژاپن که تقریباً در میانه راه بین ژاپن و تایوان قرار دارد پیدا شده است. دانشمندان فکر می کنند جوان ترین این فسیل ها مربوط به حدود ۱۸هزار سال پیش است در حالی که قدمت قدیمی ترین آنها ممکن است به ۳۲هزار سال قبل بازگردد.
حقیقت فسیل های ۲۰ هزار ساله برملا شد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حقیقت فسیل های ۲۰ هزار ساله برملا شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حقیقت فسیل های ۲۰ هزار ساله برملا شد"، کلیک کنید.