تشکیل کارگروه ملی با محوریت آلودگی هوای اراک ظرف چند روز آینده

تشکیل کارگروه ملی با محوریت آلودگی هوای اراک ظرف چند روز آینده

امسیرو/مرکزی رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: ظرف چند روز آینده کارگروهی ملی با محوریت آلودگی هوای اراک برگزار خواهد شد و وزرای مربوطه در این کارگروه خواهند بود.

علی سلاجقه، ۳۱ خرداد در نشستی در خصوص مازوت سوزی نیروگاه شازند اظهار کرد: این دولت تمام توان خود را برای حل مشکلات مردم گذاشته است و در وعده‌های خود صادق بوده است. شهید جمهور از لحظه ورود تا خروج از استان مرکزی تنها مسائل زیست محیطی را مطرح می‌کردند.

سلاجقه اضافه کرد: ما در رابطه با دریاچه ارومیه و بسیاری از حوزه‌های دیگر به صورت میدانی ورود پیدا کردیم و مشکلات را حل کردیم.

وی در پاسخ به انتقادات فعالان محیط زیست گفت: ما یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی هستیم و میراث‌ دار این شرایط بوده‌ایم. نمی‌شود در سه سال شق القمر کرد و همه مسائل را کاملا حل کرد ولی تعهد داریم که تمام وقت خود را در جهت حل مسائل بگذاریم.

رئیس سازمان محیط زیست کشور اضافه کرد: در سراوان ۹۰ متر پسماند روی هم جمع شده بود و مشکلش را حل کردیم. کشور از لحاظ منابع مالی محدودیت دارد ولی در دولت سیزدهم برا خاموش کردن ۵۴ مشعل فلر ۵.۵ میلیارد یورو هزینه شد.

وی افزود: شورای امنیت ملی مصوب کرده بود، در سه کلانشهر که اراک نیز جزو آنها بود مازوت سوزی نشود و در مصاحبه‌ای که من صبح انجام دادم به مردم اطلاع دادم ولی در شامگاه همان روز دیدم به دلیل شرایط اضطرار ناترازی انرژی، مازوت سوزی می‌شود و بلافاصله نامه معذرت خواهی به مردم ارائه دادم. اگر در این مدت، کم کاری صورت گرفته است از مردم عذرخواهی می‌کنم ولی در این مدت اقدامات مثبت فراوانی انجام داده‌ایم که باید آنها را برای مردم بازگو کنیم.

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست، نیروگاه و سایر صنایع را حمایت می‌کند تا آلاینده‌های خود را کاهش دهند، گفت: ما تاکید کردیم سه میلیون متر مکعب در روز گاز باید تزریق شود ولی وزارت نیرو به دلیل شرایط ناترازی انرژی این کار را نکرد.

سلاجقه تصریح کرد: ظرف چند روز آینده کارگروه ملی با محوریت آلودگی هوای اراک برگزار خواهد شد و وزرای مربوطه در این کارگروه خواهند بود. سازمان محیط زیست از تمام ظرفیت‌های خود در این راستا استفاده می‌کند. وزیر نیرو باید در این خصوص پاسخ دهد ولی می‌دانم که او نیز به دلیل ناترازی انرژی محدودیت‌هایی دارد.

وی با بیان اینکه از ابتدا به دنبال سوخت پاک بودیم بر لزوم تسریع در به روزرسانی طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک تاکید کرد و افزود: جابه‌جایی نیروگاه شازند، اعتبارات کلانی می‌خواهد و متاسفانه ما در مباحث توسعه‌ای وقتی بحث محیط زیست پیش می‌آید در هزینه‌ها می‌مانیم.

رئیس سازمان محیط زیست کشور افزود: در این سه سال سعی کردیم رویکردها را تغییر دهیم و اگر دو سال دیگر، دولت سیزدهم ادامه پیدا می‌کرد همه مسائل پایان می‌یافت.

وی با بیان اینکه سمن‌ها همواره کمک سازمان بوده‌اند گفت: ما در اینجا جمع شده‌ایم که به یک راه حل برسیم. بارها به دانشگاه اراک گفتیم که نقشه پهنه بندی آلایندگی در اراک را تهیه کند ولی هنوز نقش مازوت در میزان آلودگی هوای این شهر مشخص نشده است.

سلاجقه با بیان اینکه مبنای کار اقدامات محیط زیستی کار علمی است، افزود: ما هنوز نقشه پهنه بندی آلایندگی اراک را نداریم در حالی که ضروری‌ترین کار بوده است. اگر لازم باشد ما به دادگاه می‌رویم و حق مردم را می‌گیریم. موضوع مازوت سوزی فقط مربوط به اراک نیست بلکه موضوعی ملی است.

سلاجقه ادامه داد: در دولت سیزدهم چهار جلسه شورای عالی محیط زیست برگزار شد که شهید جمهور در این جلسات دغدغه مسائل اساسی زیست محیطی را داشتند.

مجتبی آل یاسین، معاون منابع و امور انسانی استانداری مرکزی نیز اظهار کرد: این دولت همواره دغدغه‌های زیست محیطی داشته و سازمان‌های مردم نهاد نیز همراه ما بوده‌اند.

آل یاسین تصریح کرد: تصویب طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک و مطرح شدن موضوع مازوت سوزی در کارگروه ملی در اولویت قرار دارد.

وی اضافه کرد: استاندار مرکزی اعتقاد دارد که بزرگترین چالش ما در استان مرکزی موضوع آلودگی هواست. حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور در مجموعه نیروگاه شازند نیز اثبات کننده پیگیری موضوع است.

یوسف یوسفی، مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز اظهار کرد: از سال ۸۹ تا ۹۸ در کل فصول سال در نیروگاه شازند گاز مصرف شد ولی در سال ۱۴۰۱ حدود ۷۰۰ میلیون لیتر مازوت سوزانده شده است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ این باور در استان وجود داشت که باید مازوت سوزی را کاهش دهیم و توانستیم نسبت به سال ۱۴۰۱ مازوت سوزی را ۵۰ درصد کاهش دهیم. اقدامات و دیدگاه‌های وزارت نیرو در این موضوع خیلی می‌تواند موثر و راهگشا باشد.

یوسفی با بیان اینکه در سال گذشته اورهال نیروگاه را در دوره زمستان گذاشتیم گفت: توانستیم با تعامل با شرکت گاز در سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز به نیروگاه گاز بدهیم.

وی اضافه کرد: بروزرسانی طرح کاهش آلودگی هوای اراک که از سال ۹۳ بر زمین مانده بود که نهایی شده و به زودی به تصویب می‌رسد.

یوسفی با بیان اینکه در کوتاه مدت، کارهای مدیریتی در خصوص نیروگاه می‌تواند جواب دهد گفت: این نیروگاه در بدترین نقطه ممکن احداث شده است و برای بلند مدت باید اقدام جدی انجام دهیم.

وی با تاکید بر ضرورت افزایش قدرت و ظرفیت ایستگاه تقویت فشار گاز در نیروگاه شازند گفت: در این صورت می‌توانیم دو واحد نیروگاه را کاملا گازسوز کنیم. 

یوسفی اضافه کرد: با پیگیری‌هایی که دکتر ابراهیمی نماینده مردم اراک از طریق معاونت علمی ریاست جمهوری داشت فراخوانی جهت ارائه راهکارهای علمی داده شد. به تازگی یک شرکت گفته با تکنولوژی جدید می‌تواند با استفاده از تکنولوژی نانو مازوت را با کاهش ۷۰ درصدی سولفور تحویل دهد. اگر طرح این شرکت مورد تایید باشد تا یک ماه می‌توانیم مازوت بدون سولفور یا سولفور کم برای نیروگاه تامین کنیم.

وی افزود: نفت مورد استفاده در نیروگاه در سال گذشته، نفت سنگین و با گوگرد زیاد بود که باعث شد روزهای آلوده با دی اکسید کوگرد به ۲۸ روز افزایش پیدا کند.

پایان خبر امسیرو

تشکیل کارگروه ملی با محوریت آلودگی هوای اراک ظرف چند روز آینده

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تشکیل کارگروه ملی با محوریت آلودگی هوای اراک ظرف چند روز آینده" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تشکیل کارگروه ملی با محوریت آلودگی هوای اراک ظرف چند روز آینده"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه