نگار علی- پژوهشی شگفت انگیز از دانشگاه کلگری و شورای تحقیقات ملی کانادا نشان می دهد که بدن موجودات زنده از جمله انسان ممکن است به طور دائمی نوری بسیار ضعیف و مرئی از خود ساطع کند؛ نوری که بلافاصله پس از مرگ ناپدید می شود.

در این مطالعه پژوهشگران با بررسی بدن موش ها و برگ های دو گونه گیاهی شواهد مستقیمی از پدیده ای به نام «بیوفوتون» یا فوتون زیستی به دست آوردند. این یافته ها نشان می دهد که موجودات زنده تا زمانی که زنده اند در تاریکی نیز ممکن است به طور نامحسوسی بدرخشند.
نوری که با زندگی می آید و با مرگ خاموش می شود
این ادعا ممکن است در نگاه نخست شبیه به مفاهیم شبه علمی یا ادعاهای مربوط به هاله انرژی به نظر برسد. اما آن چه این مطالعه را متمایز می کند استفاده از ابزارهای دقیق علمی برای ثبت و اندازه گیری ساطع شدن فوتون هایی در محدوده نور مرئی از بدن موش ها در وضعیت زنده و پس از مرگ است.
فیزیکدان دانشگاه کلگری وحید سالاری و تیمش موفق شدند با استفاده از دوربین های پیشرفته «تقویت کننده فوتون» میزان نوری که از بدن موش های زنده خارج می شود را با شرایط پس از مرگ آن ها مقایسه کنند. در این آزمایش چهار موش ابتدا به مدت یک ساعت در جعبه ای تاریک قرار گرفتند و ثبت تصاویر انجام شد. سپس پس از مرگ آن ها مجدداً به مدت یک ساعت تصویربرداری ادامه یافت.
تفاوت آشکار: بدن زنده می درخشد
یافته ها نشان داد که پیش از مرگ سلول های بدن موش ها فوتون های مرئی گرچه بسیار ضعیف ساطع می کردند اما این تابش پس از مرگ به شکل قابل توجهی کاهش می یافت.
نتایج مشابهی نیز در آزمایش روی برگ های گیاهان «آرابیدوپسیس تالیانا» و «درختچه چترک» مشاهده شد. پژوهشگران با اعمال آسیب های فیزیکی و شیمیایی بر برگ ها متوجه شدند که بخش های آسیب دیده نور بیشتری ساطع می کنند؛ پدیده ای که به احتمال زیاد ناشی از حضور مولکول های اکسیژن فعال (ROS) در پاسخ به استرس است.
دانش پشت پرده: چگونه بدن ما نور تولید می کند؟
پدیده بیوفوتون ها از مدت ها پیش در بدن موجودات زنده ثبت شده اما منشأ دقیق آن همواره مورد بحث بوده است. یکی از نظریه های مطرح می گوید که زمانی که سلول ها تحت استرس قرار می گیرند مانند گرما سموم یا کمبود مواد مغذی مولکول هایی مانند پراکسید هیدروژن باعث برانگیختگی الکترون ها در پروتئین ها و چربی ها می شوند که نتیجه آن انتشار نور است.
اگر این نظریه ها تأیید شوند ممکن است در آینده بتوان از این تابش های ضعیف نوری برای تشخیص غیرتهاجمی استرس بیماری یا وضعیت سلامت سلول ها در بدن انسان گیاهان یا حتی باکتری ها استفاده کرد.
آیا روزی می توان سلامت را از درخشش بدن خواند؟
پژوهشگران می گویند: «نتایج ما نشان داد بخش های آسیب دیده در برگ ها به طور معنی داری روشن تر از سایر قسمت ها بودند و این تفاوت در طول ۱۶ ساعت تصویربرداری ادامه داشت.»
این مطالعه اگرچه هنوز در مراحل اولیه و در مدل های حیوانی و گیاهی انجام شده اما چشم اندازهای تازه ای برای فهم عمیق تر از عملکرد زیستی بدن زنده و مرگ می گشاید.
منبع: sciencealert
۲۲۷۲۲۷
بدن انسان واقعاً می درخشد؟ /نوری مرموز که با مرگ خاموش می شود
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بدن انسان واقعاً می درخشد؟ /نوری مرموز که با مرگ خاموش می شود" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بدن انسان واقعاً می درخشد؟ /نوری مرموز که با مرگ خاموش می شود"، کلیک کنید.