طبق اسناد موثق تاریخی دو جزیره آریانا و زرکوه که ابتدا توسط انگلیس و سپس توسط امارات به اشغال درآمدند به ایران تعلق دارند. ازجمله این اسناد می توان به نقشه دریانوردی ترسیم شده توسط انگلیسی ها در اوایل قرن بیستم اشاره کرد که محدوده جزایر مورد ادعای امارات و به طور کلی همه کرانه های خلیج فارس را با رنگ شناسه ایران مشخص کرده است
به گزارش امسیرو دکتر عزیز غضنفری در یادداشتی در بصیرت نوشت: ماجرا از آن جایی آغاز می شود که دفاع کردن شده عادت معمول ما ایرانی ها؛ در سیاست در رسانه در فوتبال و… همین ایام که درگیر جنگ ترکیبی دشمنان هستیم باز منفعلانه و تدافعی روزگار می گذرانیم. اگر دست پیش می گرفتیم لااقل امروز کشوری به خود جرأت نمی داد به تمامیت سرزمینی ایران نگاه بد کند. اگر بعد از انقلاب اسلامی بر اشغال جزایر آریانا و زرکوه که توسط انگلیسی ها صورت گرفت و بعدا با ساخت و پاختی که با پهلوی کردند و آنها را دو دستی تحویل امارات دادند تأکید کرده و موضوع بازگرداندن آنها به ایران را مطرح می کردیم کار به جایی نمی رسید که برخی کشورهای ذره ای منطقه مدعی مالکیت امارات بر این دو جزیره مهم ایرانی شوند.
دو جزیره کاملا ایرانی آریانا (۱۲ کیلومتر) و زرکوه (۸ کیلومتر) هر چند که کوچک هستند اما بسیار حیاتی به حساب می آیند چرا که از نظر استراتژیک موقعیت ویژه ای دارند و از منابع نفتی سرشاری برخوردار است. اماراتی ها بعدها برای آن که نشان دهند این جزایر عربی است نام آنها را تغییر داده و نیز سه یا چهار هزار نفر را در این دو جزیره که خالی از سکنه بود جا و مکان دادند. مثلا نام “صیر ابونُعَیر” را بر جزیره آریانا نهادند. نکته مهم آن است که این دو جزیره به صورت غیر قانونی و بدون هیچ گونه معاهده و قرارداد بین المللی از حدود سال۱۹۷۱ یعنی تاریخ شکل گیری امارات متحده عربی در اشغال این کشور است. این اشغال نیز حاصل بده و بستان های سیاسی بین رژیم پهلوی و انگلیسی ها بود که در نهایت در سال ۱۳۵۲ این دو جزیره به امارات تعلق گرفت.
طبق اسناد موثق تاریخی دو جزیره آریانا و زرکوه که ابتدا توسط انگلیس و سپس توسط امارات به اشغال درآمدند به ایران تعلق دارند. ازجمله این اسناد می توان به نقشه دریانوردی ترسیم شده توسط انگلیسی ها در اوایل قرن بیستم اشاره کرد که محدوده جزایر مورد ادعای امارات و به طور کلی همه کرانه های خلیج فارس را با رنگ شناسه ایران مشخص کرده است. اگر از منظر قانونی هم به این ماجرا نگاه کنیم آریانا و زرکوه به ایران تعلق دارند.
در این زمینه راهکار معینی وجود دارد و آن این که جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی و قانونی و با طرح رسانه ای موضوع افکار عمومی و نهادهای جهانی را به سمت پذیرش دیدگاه ها و باورهای واقعی و منطفی خود متمایل سازد. در این زمینه مهم آن است که در همه دوره ها و دولت ها موضوع جزایر ایرانی آریانا و زرکوه در دستور کار قرار بگیرد و لحظه ای از طرح آنها در مجامع جهانی غفلت نورزیم. الان که برخی کشورها با پررویی بحث جزایر سه گانه را مطرح می کنند بهترین زمان در خصوص طرح و ترتیب دادن اقدامات اصولی برای بازگشت این دو جزیره به خاک ایران به حساب می آید.
پایان خبر امسیرو
این دو جزیره ایرانی را پس بگیریم
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "این دو جزیره ایرانی را پس بگیریم" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "این دو جزیره ایرانی را پس بگیریم"، کلیک کنید.