دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به سرعت زیاد روند سالمندی در کشور از افزایش متوسط سنی کشور به ۳۳ سال خبر داد.
به گزارش امسیرو مرضیه وحید دستجردی در دومین کنگره کشوری چالش های بالینی زایمان با بیان اینکه امروز زمان آن رسیده که با تعامل وزارت بهداشت سازمان نظام پزشکی و انجمن های مختلف مشکلات متخصصان زنان حل شوند گفت: ریاست جمهور ما که خود یک پزشک متخصص هستند به خوبی از نزدیک با این مسائل آشنا هستند و امیدواریم که به وضعیت تمام گروه های پزشکی کشور از جمله متخصصین زنان کمک کنند چرا که در حال حاضر متخصصین زنان به نوعی نادیده انگاشته شده اند.
وی با بیان اینکه متخصصان زنان و زایمان هم با سلامت مادر و هم نوزاد و جنین سروکار دارند گفت: اعمال جراحی زنان و زایمان یک دنیای وسیع بوده و یاشد تنها رشته ای که به این اندازه حساس است. افرادی که وارد این رشته می شوند خود را وقف می کنند و متأسفانه در بسیاری از موارد برای ازدواج به مشکل برمی خورند. خدمات این متخصصین بسیار ارزشمند است.
وزیر اسبق بهداشت با تأکید بر اینکه قبلاً نرخ مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۴۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر بود گفت: اما در حال حاضر این عدد بین ۱۹ تا ۲۱ نفر متغیر است که این کاهش بی نظیر در دنیا محسوب می شود. ما دومین کشور از نظر کاهش مرگ و میر مادران باردار هستیم. هنگامی که یک زایمان ایمن انجام می شود نه تنها سلامت مادر تضمین می شود بلکه مرگ و میر نوزادان نیز کاهش می یابد و تروما هایی که ممکن است در آینده برای کودک به وجود بیاید کاهش می یابد. بنابراین این رشته برای مردم زنان و کودکان حیات بخش است و متخصصین زنان پرچم دار این رشته هستند.
وی بیان کرد: پزشکان جوان در این حوزه مشکلات زیادی دارند. باید به مشکلات آنها توجه کنیم زیرا مهاجرت از مسائل جدی است. خوشبختانه حقوق دستیاران افزایش پیدا کرده و مشکل بیمه آنها حل شده است که این یک کار بزرگ بود. همچنین وزارت بهداشت اعلام کرده که ۲۷ هزار پست جدید ایجاد کرده است و قصد دارند کمبود ها را جبران کنند.
دستجردی بیان کرد: پزشکان جوان نباید با مشکلات مالی مواجه شوند زیرا در غیر این صورت مسأله مهاجرت به یک مشکل جدی تبدیل می شود. از یک طرف نیروی انسانی بزرگ و فعال که برای آن زحمت زیادی کشیده شده است از دست می رود و از طرف دیگر افرادی که می توانند به افزایش جمعیت کمک کنند و فرزندآوری داشته باشند از دست می روند. به این ترتیب ما به صورت بالقوه جمعیت را از دست می دهیم. از همه همکاران می خواهم که کمک کنند و امیدوار باشیم که این مشکلات حل شود.
دبیرستاد ملی جمعیت یادآور شد: چند سال قبل بیشترین فعالیت های متخصصان زنان مربوط به زایمان بود اما اکنون با توجه به کاهش شدید رشد جمعیت به سمت اعمال زیبایی پیش می روند که این خود باید با دقت و مراقبت بیشتری انجام شود. متأسفانه برخی پزشکان به اجبار به این اعمال روی می آورند و باید مراقب شکایات مربوط به آن باشند.
وی گفت: اگر این روند در سال ۲۱۰۰ ادامه پیدا کند ممکن است کشور ما به عنوان یک کشور بزرگ شناخته نشود. جمعیت بسیار مهم است. در حال حاضر ۱۰ درصد جمعیت ما سالمند هستند اما تا سال ۱۴۳۰ حدود ۳۳ درصد از جمعیت کشور سالمند خواهند شد. این یعنی از هر سه نفر یک نفر سالمند است و این مشکلات زیادی برای کشور ایجاد خواهد کرد. متخصصین زنان که ارتباط مستقیم با زنان دارند باید برای رشد جمعیت تلاش کنند.
وحید دستجردی گفت: در حال حاضر متوسط سن جامعه ما ۲۲ سال بوده که پس از ۴۰ سال به ۳۲ سال رسیده است و این نشان دهنده سرعت زیاد روند سالمندی کشور است. من به عنوان عضو دبیرخانه ستاد ملی جمعیت هر کاری از دستم برآید انجام خواهم داد. باید کشور را از چاهی که در آن افتاده است خارج کنیم. این مسأله تنها مربوط به کشور ما نیست بلکه در ۸۳ کشور دیگر در دنیا نیز نرخ رشد جمعیت زیر سطح جایگزینی است.
وی بیان کرد: کاهش نرخ رشد جمعیت یک مسأله چندعاملی است و باید با مشاوره و ایده دادن به آن پرداخته شود. رشته ما سخت است و باید از افرادی که به این رشته با همه سختی هایش وارد شده اند قدردانی کنیم.
افزایش متوسط سنی ایران از ۲۲ به ۳۳ سال
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش متوسط سنی ایران از ۲۲ به ۳۳ سال" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش متوسط سنی ایران از ۲۲ به ۳۳ سال"، کلیک کنید.